сервиз на хладилници варна

„Шанхай в моето сърце“ - изложба в София

Изложба китайска живопис и фотография "Шанхай в моето сърце" се открива в София по повод 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китай и България. Изложбата е на разположение на зрители в рамките на 2 дни в галерията на "Шипка" 6.

[cut] 

Официално откриване е на 15 октомври в 10,00 часа. Изложбата показва истинския Шанхай - града и хората, живеещи там.

Шанхай, разположен на източното крайбрежие, до устието на река Яндзъ, е естествено пристанище и един от най-големите градове на Китай с население от 24 милиона души. Неговото богато историческо наследство и голямо развитие са го формирали като очарователен и динамичен международен метрополис от различни култури.

"Шанхай е място, където жизнеността изобилства и предприемачеството процъфтява. Шанхай е място, където съвременният просперитет се смесва перфектно с уважаваните от времето традиции. Шанхай е място, където са се появили легендите на времето и са написани най-романтичните разкази. Художниците, живеещи в града, са силно повлияни от своите дълбоки промени, докато са се потопявали в своята история и култура. Те са използвали четките или фотоапаратите си да запишат еволюцията на града и да изразят тяхната дълбока любов към тяхното родно място", представят от СБХ експозицията.  

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com