сервиз на хладилници варна

„Цветът на хамелеона“ с най-много номинации за наградите на Българската филмова академия

Филмът "Цветът на хамелеона", режисьорски дебют на Емил Христов, е с най-много номинации – 13 на брой, за наградите на Българската филмова академия. Наградите ще бъдат връчени на 31 май.

"Цветът на хамелеона" е номиниран в категориите за най-добър игрален филм, режисура (Емил Христов), сценарий (Владислав Тодоров), главна мъжка роля (Руши Видинлиев), главна женска роля (Ирена Милянкова), поддържаща мъжка роля (Руси Чанев), поддържаща женска роля (Касиел Ноа Ашер и Светлана Янчева) и в още 7 категории. В България "Цветът на хамелеона" се разпространява от А + Films, които припомнят, че това е първият български филм от 35 години насам, селекциониран за фестивала "Нови режисьори/Нови филми" в САЩ, а режисьорът Емил Христов ще има специално представяне на предстоящия фестивал в Карлови Вари, след като влезе в класацията "Десет европейски режисьори" на списание Variety.

За наградата за най-добър пълнометажен филм на Българската филмова академия са номинирани и "Аз съм ти" на Петър Попзлатев и "Миграцията на паламуда" на Людмил Тодоров.

За първи път тази година Българската филмова академия се представлява от цялата кинематографична общност у нас. Наградите ще бъдат определени чрез тайно гласуване, а церемонията по награждаването ще бъде излъчена по БНТ.

Пълният списък с номинираните в различните категории можете да прочетете тук.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com