сервиз на хладилници варна

„Прелестни създания” – готическа филмова приказка по литературния бестселър

Романът "Прелестни създания" на Маргарет Стоъл и Ками Гарсия, част от поредицата "Хроники на чародейците", вече е на път към киносалоните благодарение на режисьора Ричард ЛаГравенес. Филмът излиза по екраните на 15 февруари догодина.

Готическата приказка "Прелестни създания" следва историята на момче, влюбено в могъща, млада магьосница, чиято опасната тайна завинаги ще промени живота им. Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) - тийнейджър от малък град, срещата непознатата и тайнствена Лена Дюшан (Алис Енглърт) и е неустоимо привлечен от нея. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят. С наближаването на 16-ия рожден ден на Лена нещата започват да излизат от контрол. Тя прави пред Итън трудното признание, че е вещица и го предупреждава, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или злото. Лена трябва да избира между спасяването на Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.

Режисьор и сценарист на "Прелестни създания" е номинираният за "Оскар" Ричард ЛаГравенес ("Послепис: Обичам те"; "Кралят на рибарите" – сценарист). С този филм изгряват млади лица - Алис Енглърт, Ейми Росъм ("Фантомът от операта", "След утрешния ден"), Томас Ман ("Хензел и Гретел: Ловци на вещици") и Алдън Ерънрайк, познат от ролята си в "Тетро" на режисьора Франсис Форд Копола. В актьорския екип се открояват имената на Ема Томпсън и Джеръми Айрънс.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com