сервиз на хладилници варна

„Моята борба“ на Хитлер се продава на търг с начална цена 20 000 долара

Два екземпляра на двата тома от полемичната книга на Адолф Хитлер "Моята борба", подписани от самия автор, се продават на 27 февруари на търг в Лос Анджелис. Началната цена на книгите е 20 000 долара.

Двата тома са публикувани в Мюнхен през 1926-1927 г., вторият том е първо издание, а първият е второ издание. Книгите са подписани лично от Хитлер - първият том през 1925 г., вторият през 1926 г., с посвещение по случай Коледа на Йозеф Бауер, един от първите членове на нацистката партия и приближен на бъдешия Фюрер, съобщи агенция "Франс прес". Според официалния сайт на аукционна къща Nate D. Sanders Auctions, която организира търга, книгите са в изключително добро състояние. Не се съобщава на каква сума аукционната къща ги оценява, нито кой е техният настоящ притежател.

Адолф Хитлер пише "Моята борба" между 1924 и 1925 година, докато е в затвора заради неуспешния опит (т. нар. Бирен пуч) за вземане на властта от Националсоциалистическата германска работническа партия. Книгата се счита за идеологическа платформа на Хитлер.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com