сервиз на хладилници варна

„Крадци на ядки“ 3D - приключенията на животни в града

Героите в анимацията "Крадци на ядки" са животни. Историята, наред със сюжета, интересен за най-малките, поставя и въпроса за тяхното оцеляване в града. Филмът е по екраните в станата от 24 януари.

Режисьор на копродукция на Канада, Южна Корея и САЩ е Питър Лепениотис, работил като аниматор за "Играта на играчките" 2, "Каспър", "Динозавър". Пълнометражната 3D анимация има предистория - късометражния филм от 2005 г. Surly Squirrel, отличен с доста награди на фестивали, в който катерица и плъх се съюзяват в екип, за да крадат пица. В "Крадци на ядки", както става ясно от заглавието, главните герои крадат ядки. Интересното е, че действието във филма се развива през 1959 година, което може би е познавателен момент за най-малките, за да видят модата и автомобилите от тази епоха.

Историята разказва за своенравната катерица Сръдльо, изгонена от парка в града, която трябвада оцелее в трудните условия на наближаващата зима. Изведнъж се появява златна мина - магазин за ядки, откъдето може да се достави храна за всички животни в парка. Катерицата решава да действа в екип с плъхчето Бъди, но се появява друга пречка - банда мошеници, които прокопават тунел от магазина до съседната банка, за да извършат кражба.

В екипа на озцвучаващи актьори на английски език на детската анимационна приказка са Брендан Фрейзър и Лиам Нийсън, а на български - Николай Урумов (Сръдльо), Стефан Сърчаджиев – Съра, Камен Асенов, Момчил Степанов, Ася Рачева, Ненчо Балабанов, Атанас Сребрев и други.

У нас филмът се разпространява от Тандем филм.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com