сервиз на хладилници варна

„Ин и Ян в Синдзян“ – фотографии от Китай

Поглед към една част от Китай представя фотографската колекция на Румяна Тонева, която показва своята гледна точка към Синдзян. От 3 юли в Галерия "Мисията" на Културния институти при МВнР може се види нейната изложба "Ин и Ян в Синдзян".

[cut] 

Събитието се посвещава на 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Китай. Синдзян, най-големият автономен район на Китай, е населен от 22 милиона души от 47 етноса. Природата и хората на мястото е запечатала с обектива си Румяна Тонева, съобщиха от Културния институти при МВнР.

"В Синдзян - Уйгурски автономен район, бях през август миналата година  заедно с още 13 колеги фоторепортери от различни страни, по покана на Китайското национално радио. Имах уникалната възможност да се докосна до хилядолетната култура, различните традиции, забързаното съвремие и удивителна природа на най-многоликата китайска провинция. Снимките ми имат амбицията да направят зрителите съпричастни към един различен, много жив и разнообразен свят, в който пясъците имат свой характер, форми и плътност, скалите и пещерите пазят свидетелства за живота на предшествениците, а хората пренасят през вековете древните си обичаи и култура", казва Румяна Тонева. Предходните й 3 самостоятелни изложби са посветени на Сирия, на пустинята Сахара и на столицата София.

Изложбата "Ин и Ян в Синдзян" се открива в Галерия "Мисията" на 3 юли от 18,00 часа и ще може да се види до 18 юли.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com