сервиз на хладилници варна

„Господин Готин“ ще гостува в България с книга

Британският автор, бивш трафикант на марихуана, автор на бестселъра Mr. Nice - Господин Готин Хауърд Маркс ще гостува в България през април. Българската публика ще види неговото шоу "Академик, трафикант, затворник, писател" (Scholar, Smuggler, Prisoner, Scribe).

Хауърд Маркс е известен трафикант на марихуана от 70-те и 80-те години. Завършил Оксфорд, работил като таен сътрудник на MI6 и ЦРУ и бивш затворник в един от най-строго охраняваните затвори на САЩ. През 1988 година Хауърд Маркс е осъден на 25 години затвор и е изпратен да излежава присъдата си в Индиана. Седем години по-късно, през 1995 година, той е освободен предсрочно. Годините, прекарани зад решетките, когато охолният му живот навън е заменен със затворническата килия, променят Маркс и карат живота му да поеме в абсолютно различна посока. През 1996 година той издава автобиографията си Mr. Nice, която се превежда на няколко езика (и на български) и става най-продаваната книга за 1997 година. Триумфът му е последван от самостоятелни колони в Times, Observer, Daily Telegraph, Evening Standard и Guardian. През 2011 година издава и първия от поредица криминални романи "Съчувствие за Дявола".

Без да губи и минута свободно време през 2013 година Хауърд Маркс създава и новата си търговска марка комедийно шоу. Белязано с изключителна доза честност и проницателен хумор шоуто му "Академик, трафикант, затворник, писател" поглежда назад към най-повратните моменти в живота му. Спектакълът покрива времето от академичните му изяви като учител по физика, разказва за зараждащия се интерес в него към марихуана, минава през скандалните му години на наркотрафикант и описва най-трудните му години в затвора.

През есента на 2013 година Хауърд Маркс обиколи Великобритания с шоуто си. Увлекателен и весел в еднаква степен Маркс има да разкаже още много истории и една част от тях ще може да чуе и българската публика. Събитието ще се проведе на 24 от 19,00 часа април в зала "Люмиер" в София.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com