сервиз на хладилници варна

XXII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата 2015

Домът на хумора и сатирата в Габрово обяви началото на процедурата за кандидатстване за участие в XXII Международно биенале на хумора и сатирата. Крайният срок за получаване на творбите е 1 март 2015 година.

Биеналето е в 6 конкурсни раздела: карикатура, графика и рисунка, живопис, скулптура, фотография, плакат. Темата за всички раздели е свободна, интерпретирана чрез средствата на комичното. Участниците в раздел "Карикатура" имат възможността да помислят и творят и по много актуална тема - "Протестиращият човек" (в семейството, в университета, в обществото и др.).

Всеки участник има право да представи до 2 творби за раздел, придружени от попълнен формуляр за участие. Крайният срок за получаване на творбите в Дома на хумора и сатирата е 1 март 2015 г. Жури, съставено от професионалисти и предишни лауреати, ще селекционира представените творби и ще присъди общо 20 награди, сред които Голямата награда "Златният Езоп", Наградата на град Габрово – "Гаскар" (габровският "Оскар") и 6 специални награди на Министерството на културата (по една във всеки раздел). Още 12 специални награди ще бъдат присъдени от името на фирми, сдружения и организации, партньори на този престижен международен форум.

Експозицията се открива на 16 май 2015 година.

Пълните условия и формулярът за участие в Международното биенале са на разположение в сайта на Дома на хумора и сатирата.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com