сервиз на хладилници варна

Vienna Classic Orchestra с 6 коледни концерта у нас

За първи път в България през декември ще гостува Vienna Classic Orchestra. Съставът от Виена ще изнесе коледни концерти във Велико Търново, София, Пловдив, Бургас, Варна и Добрич.

Билетите за концертите са в продажба в страната от 30 септември. Първият от тях е на 5 декември във Велико Търново (ДКС "Васил Левски"). Следват София на 13 декември (зала 1 на НДК), Пловдив на 14 декември (Концертна зала на Площад централен), Бургас на 15 декември (Държавна опера), Варна на 16 декември (Фестивален комплекс) и Добрич на 17 декември (Концертна зала), съобщиха от продуцентска компания Арт.бг.

Виенският оркестър Vienna Classic Orchestra с диригент Даниел Каваца е създаден от виртуозни и вдъхновени творци, с една обща цел – да съхраняват и предават красотата на виенската класическа музика. Всички инструменталисти са завършили във Виена и са част от Виенската филхармония. Vienna Classic Orchestra е свирил в зали като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Албърт Хол в Лондон, както и в най-големите концертни зали в повече от 30 страни по цял свят.

Програмата на концертите на Vienna Classic Orchestra се състои от 2 части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората на Щраус. И в двете части участват сопраното Юдит Халаз и балетни двойки. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com