сервиз на хладилници варна

Toп 5 на най-добрите хотели на водещи модни марки

Ако обичате някоя световноизвестна модна марка, като Versace или Armani, трява да знаете, че много от тях имат хотели по света. Интересът към хотелиерския бизнес на модните магнати се дължи на много фактори, в които присъстват любовта към архитектурата и достатъчното собствено производство на мебели и аксесоари, за да придобшие хотелът такъв вид, че да отива на съответната марка.

Versace

Palazzo Versace Dubai – хотел в строеж.

Palazzo Versace Dubai - хотел в строеж.   © www.palazzoversace.ae

През 1997 година представители на една от компаниите за развитие предложи на модната къща да открие хотел под марката Versace в австралийския курорт Златен бряг. Избора си на Versace те мотивират с факта, че самият Джани Версаче винаги се е увличал от архитектурата и е използвал елементи от барока в създаването на облекла. Освен това, в този момент, само тази марка разполага с домашна колекция, която има всичко необходимо за хотел: от порцелан до възглавници. Сградата е построена в постмодернистичен стил, а в разработката на дизайна на интериора участва самата Донатела Версаче. Хотелът отвори врати през 2000 година. В него са пребивавали знаменитости като Парис Хилтън, Бионсе, музикантите от U2 и The Rolling Stones. Освен това Palazzo Versace Australia се прослави със своите разкошни стаи за домашни любимци  - със специално меню и дизайнерски постели.

Откриването на още един хотел на модната марка - Palazzo Versace Dubai, се очаква през 2014 година. В Макао ще бъде построен 5-звезден Palazzо Versace. Предполага се, че ще започне да функционира през 2015 година, в него ще има 2000 стаи и 700 игрални маси.

Armani

Един от „кръстниците“ на италианската мада – Джорджо Армани, също намери за интересно да се обезпечи с двойка собствени хотели. През 2010 година в Дубай разтвори врати Armani Hotel, разположен в известната кула "Бурдж-Халифа". Маестрото лично взема участие в разработката на дизайна по интериора и церемонията по откриването. Гостите на хотела има с какво да се развличат: индийски, италиански и японски ресторант, център за релаксация Armani Spa, галерия и бутик Armani. А след още една година дизайнерът открива втори хотел – вече в своя роден Милано. Той е разположен в сграда, проектирана през 1937 година, точно над магазина Emporio Armani. Хотелът разполага с 95 стаи, в интериора доминират белият и сивият цвят, а също и сребристи и златисти оттенъци. Самият Армани заявява, че е по-скъп на сърцето му, отколкото този в Дубай. „За мен беше важно да открия подобен хотел в Милано преди Париж или Лондон, защото това е моят град, казва Армани.

Bvlgari

Първият хотел на Bvlgari се появи в Милано през 2004 година. При оформлението на интериора е използван черен мрамор от Зимбабве, тик и дъб, а градината на хотела заема 4000 кв. м. След 2 години отвори врати хотел Bvlgari на остров Бали. Във всяка вила има градина и басейн, а през свободното си време гостите могат да посетят бутик Bvlgari или магазин за сувенири, а също и да отидат на различни екскурзии. В лондонския хотел, открит през миналата година, освен стандартните "Спа - басейн - бар", има и кинозала. При оформянето на интериора голяма роля играе среброто: в балната зала има два сребърни полилея Bvlgari ръчна изработка. През 2015 година се планира откриването на хотел в Шанхай.

Missoni

Missoni Hotel - Единбург

Missoni Hotel – Единбург            © www.hotelmissoni.com

Италианската модна къща Missoni откри своя първи хотел през 2009 година в Единбург, Шотландия. Хотелът разполага със 136 стаи. Дизайнерите на Missoni не са се скъпили на цветове: интериорът прелива във всички цветове на дъгата. Разбира се, хотелът е "подправен" със всички прелести, необходими за приятен отдих: спа, бар, фирмен италиански ресторант. След година е открит Hotel Missoni Kuwait със 169 стаи със също такъв разноцветен интериор. Първоначално е планирано вторият хотел на марката да бъде открит в Дубай, но след това плановете се променят. Впрочем, те са наполеоновски: компанията The Rezidor Hotel Group, подписала договор с модната къща, възнамерявала да издигне хотели Missoni в Оман, Бразилия, Турция и Мавриций.

Moschino

Модна къща Moschino е със скромен хотелски бизнес – един хотел в Милано. Maison Moschino е разположен в неокласическа сграда, където някога се е намирала първата в града железопътна гара. Той разполага с 65 стаи с красноречиви имена: Alice’s Room с масичка за кафе във формата на чашка за кафе, Sweet Room с възглавнички във формата на пасти, Life is a Bed of Roses с покривало и полилей във вид на розови листенца. Функционира от 2010 година.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com