сервиз на хладилници варна

The Beach Boys празнуват 50 години със световно турне и нов албум

За да отпразнуват 50-годишнината от основаването на групата, The Beach Boys се завръщат на сцената за мащабно световно турне и с нов албум. That’s Why God Made The Radio излиза на 4 юни.

That’s Why God Made The Radio е 29-ият студиен албум на популярната през 60-те и 70-те години на ХХ век рок група, записан от всички живи членове на оригиналния състав - Брайън Уилсън, Майк Лъв, Ал Джардайн и Брус Джонстън в Лос Анджелис. Албумът се издава от Capitol/EMI, съобщиха разпространителите у нас Animato Music/EMI.

Продуцирани от Брайън Уилсън и с изключителен продуцент Майк Лъв, 11-те нови песни като музика, текстове и аранжименти са създадени с участието на всички членове на групата. И в новия албум те не изневеряват на характерния жизнеутвърждаващ стил на песните си.

"Събрахме се отново като група, но никога не сме се разделяли като приятели”, споделя Брус Джонстън. Турнето в чест на 50-годишнината - първото мащабно музикално пътешествие с участието на Брайън Уилсън от повече от 20 години насам, отдава почит и на вече покойните Денис и Карл Уилсън, важна част от историята на групата. Групата представя музиката от ранните си години с хитове като Good Vibrations, Wouldn’t It Be Nice и God Only Knows, хитове от 70-те и 80-те години на ХХ век, сред които Kokomo и песните от най-новия албум.

The Beach Boys е първата американска група, която навършва 50 години. Основана е през 1961 г. в Калифорния. Дебютният албум от 1962 г. SurfinSafari прекарва 37 седмици в класацията на Billboard. В класацията на списание Rolling Stone групата заема 12-о място в списъка на най-великите изпълнители за всички времена.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com