сервиз на хладилници варна

Status Quo на живо за първи път в България

Ветераните на британската рок музика Status Quo гостуват в София на 18 октомври с концерт в НДК. Билетите за концерта са в продажба от 7 май. Пред българска публика Status Quo ще представят новия си албум Quid Pro Quo и най-големите си хитове, съобщиха от Sofia Music Enterprises.

За 39-годишната си история Status Quo влизат нееднократно в книгата на рекордите "Гинес“. Групата е рекордьор по брой на хит сингли в световната история на музикалните класации, заради което през 2005 г. е удостоена със сертификат от "Гинес“. Групата има 64 хит сингли във Великобритания, 22 от които достигат до Top Ten. Общо всички хитове на Status Quo са прекарали 415 седмици - повече от 7 години и половина, в британския чарт за сингли.

За изминалите години групата е свирила на живо повече от 6000 пъти пред над 25 милиона души и има и няколко рекорда, свързани с концертната им дейност. През 1988 г. поставят абсолютен рекорд, като свирят на 14 поредни, напълно разпродадени концерта, на огромния Олимпийски стадион в Москва. На 21 септември 1991 г. бандата осъществява най-амбициозния си проект, наречен Rock ‘Till You Drop, с който отново влиза в книгата на рекордите на "Гинес“ - 4 последователни концерта, осъществени във Великобритания в рамките на 11 часа и 11 минути.

През май 2011 г. групата издава 29-ия си студиен албум Quid Pro Quo, определен от BBC като "национална британска институция”.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com