сервиз на хладилници варна

Sony с интересни премиери по време на IFA 2014

По време на изложението IFA 2014 Sony представи няколко интересни допълнения към своето портфолио. Най-интересните от тях са наследникът на смартфона Xperia 2, както и умните часовници SmartBand Talk, както и SmartWatch 3.

Смартфонът Sony Xperia Z3 представлява новият флагман на компанията. По отношение на дизайна той доста напомня за предшественика си, но естествено включва и редица подобрения. Дисплеят е 5.2-инчов с резолюция 1080 p като този в Xperia Z2, а капацитетът на батерията е 3100 mAh. Сред техническите характеристики са процесор Qualcomm Snapdragon 801 с честота 2.5GHz, 3GB RAM, както и 16 GB или 32 GB сградена памет, която може да се разширява с microSD карти. Основната камера отново е с резолюция 20.7МР, но вече е снабдена с нов 25mm G обектив и може да снима с ISO до 12800. Смартфонът Xperia Z3 е водоустойчив и работи с операционната система е Android 4.4.4.

SmartBand Talk е фитнес гривна с извит 1.4-инчов дисплей, изработен по технологията e-paper. Това позволява да бъде постоянно включен без това да се отрази сериозно на батерията. Както подсказва името, джаджата има микрофон и говорител, които правят възможни не само гласовите команди, но и провеждането на разговори. Във водоустойчивото устройство са интегрирани акселерометър и висотомер, така че да може да следите вашата ежедневна активност.

Другото интересно устройство от Sony е часовникът SmartWatch 3, който използва платформата Android Wear. Може да се използва и без смартфон и разполага с микрофон, акселерометър, компас, жироскоп и GPS. Сред останалите характеристики са 1.6-инчов TFT LCD дисплей с резолюция 320х320 пиксела с подобрена видимост на слънце, водоустойчивост и 4GB вградена памет. И двете устройства са снабдени и с NFC възможности, улесняващи връзката чрез Bluetooth. Продажбите на SmartBand Talk и SmartWatch 3 ще започнат през тази есен.

http://designmuza.com

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com