сервиз на хладилници варна

RecyCult – първи фестивал на екологични филми в София

Филми на Greenpeace, български филми на екологична тематика са включени в първото издание на фестивала RecyCult, който ще се проведе в София от 27 до 29 май. Прожекциите са в Дома на киното.

Фестивалът се организира от Арт Фест и екологично сдружение "За Земята" с цел да привлечен вниманието върху проблеми, свързани със световната екология. Специален гост на събитието ще бъде професор Пол Конет, учен в областта на Нулевите отпадъци, който ще представи на 28 май пред фестивалната публика филма "Бунище Земя", в който самият той участва и ще се включи в дискусия със зрителите след прожекцията.

Българският документален филм "Нигерия кърви петрол" на Генади Кондарев, посветен на последствията от действията на петролните компании в делтата на река Нигер през 2011 г., ще бъде прожектиран премиерно на фестивала. Документалният филм "Банко и Добри" (2005 г.) на Борислав Георгиев, посветен на темата за застрояването на Пирин, също е включен в програмата.

Екологично сдружение "За Земята" участва със селекция от филми, посветени на генномодифицираните храни и енергийните ресурси , организацията Greenpeace също се включва със специална селекция от филми, посветени на проблемите с електронните отпадъци, състоянието на климата, екологичното равновесие на световните океани и генно-модифицираните организми.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com