сервиз на хладилници варна

Organic Cities - мини град на брега на морето

Organic Cities е мегапроект, който ще бъде построен на брега на морето в Обединените арабски емирства. Проектът е дело на Luca Curci Architects, които създават цял мини град с всички необходими зони – жилищни, офис и хотелски части, търговски площи, както и зони за забавления и култура.

Овалната архитектура и красивите сгради ще се превърнат в новия символ на района и ще привличат хиляди туристи годишно. Архитектурата представя развитието на съвременния метрополис и идеята за обособяване на субградски центрове на територията на големия град.

Проектът обединява 2 основни части: 5 модернистични сгради с яйцеподобна форма, които са разположени на брега и 5 сгради с извита форма, разположени в морето. Сградите на брега са свързани посредством пътища и паркинги на различни нива, докато частта в морето е достъпна по суша, море и въздух.

Organic Cities

© www.lucacurci.com

Organic Cities е предвиден за 150 000 души, като половината от площта е оставена за отворени зелени пространства. 800 000 квадратни метра са предвидени за хотелска и Спа част, а моловете, галериите и музеите ще обхванат 6 300 000 квадратни метра площ. Най-високата сграда от проекта ще се извисява на 470 метра височина.

http://designmuza.com

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com