сервиз на хладилници варна

Offline Glass - чаша за интернет маниаци

"Salve Jorge Bar спаси хора от онлайн света и ги върна обратно на масата в бара". Ако от това изречение не ви става ясно каква е драмата, представете си, че сте на бар с някого и вместо да си говорите, човекът до вас непрекъснато се занимава с мобилния си телефон. Днес това е често срещан антисоциален феномен.

Сценарият е добре познат: имате среща с приятел/ка или компания в бар, за да изпиете по едно питие и да си поприказвате. Останалите обаче през цялото време са втренчили поглед в мобилния си телефон - изпращат съобщения, проверяват си имейлите или са във Facebook или друга социална мрежа. Оказва се, че изобилието от социални мрежи прави хората по-антисоциални, а не обратното, щом са склонни да се посветят на тях дори и когато са сред компания в заведение.

За да разреши този проблем, бар Salve Jorge в Сао Пауло предлага революционно решение - сервира питиетата само в чаши, които стоят добре изправени, ако са подпрени на мобилния телефон. Чашата се казва Offline Glass. Разбира се, телефонът трябва да е изключен, защото ако започне да звъни, питието ще се разлее.

Моделът чаши е разработен съвместно с агенцията Fischer & Friends и особеното е, че една част от столчено е изрязана, така че чашата стои изправена, ако е подпряна на телефон. Край с паразитните навици, смятат собствениците на бара, които вярват в неговата социална функция на място, което се събират приятели, за да си поговорят след работния ден, пише The Telegraph.

Дизайнерите на чашата "анти мобилен телефон" уверяват, че няма опасност телефонът да се повреди, защото формата на чашата е такава, че капките падат само от единия й край. В момента е пуснат един прототип на чашите, приспособими само към един модел телефони, но успехът на новото изобретение води до неговото усъвършенстване. Рекламата за бара също е гарантирана.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com