сервиз на хладилници варна

HotTug - парна вана и лодка в едно

Първата в света плаваща вана, отоплявана с дърва, е изобретение на холандеца Франк де Бруин. Джакузи, вана и лодка в едно, HotTug вече може да се наема за разходка на 2 места в Холандия, в Лондон и в Копенхаген.

[cut]

Франк де Бруин от Ротердам е скулптор по образование, възпитаник на Академия "Вилем де Кунинг". В своето изобретение съчетава художествените си познания и интереса си към физика и инженерни науки. Във ваната HotTug човек може да се къпе, да я ползва като джакузи или просто да се наслаждава на пейзажите, докато плава по река и в най-студените зимни дни. В една вана се побират 8 души и 1800 литра вода. Тя се загрява от печката с дърва.

"Това е много повече от лодка, това е корабче с различни функции. Когато ваната е препълнена между теб и водата има гладка водна повърхност, която те кара да се чувстваш като едно цяло с обстановката", обяснява Франк де Бруин в официалния сайт, посветен на изобретението му.

Засега ваната може да се наеме за разходка в Ротердам, недалеч от Амстердам, в Лондон и Копенхаген. В Ротердам цената за 2 часа за двама души е 139 евро. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com