сервиз на хладилници варна

Gucci - колекция прет-а-порте есен-зима 2015-2016: завръщане към 70-те

Първата колекция прет-а-порте за Gucci, подписана с името на новия творчески директор Алесандро Микеле, бе представена по време на отминалата Седмица на модата в Милано. Визията на дизайнера за дамската мода през следващия сезон е винтидж и връща към 70-те години на ХХ век.

Неподходящи съчетания от цветове, барети, дрехи с много цветни принтове, сякаш купени от третокласен магазин и съчетани безразборно от тези, които ги носят - визията на Gucci за следващия зимен сезон се различава коренно от стилистиката, предлагана от предишния творчески директор Фрида Джанини. Ексцентричните гръндж момичета с големи очила приличат на студентки, пише Journal des femmes. Колекцията съчетава минижупи и панталони с прозрачни блузи и дълги кожени палта и ниски обувки. В цветово отношение преобладават червено, черно, бежово, маслинено зелено, брик.

Алесандро Микеле работи за Gucci от 12 години и е бил дясна ръка на напусналата Фрида Джанини. На поста творчески директор е избран в края на януари тази година, с което модната къща изненадва всички. Мисията на Алесандро Микеле е в сътрудничество с новия изпълнителен директор Марко Бизари да даде нов тласък на модната къща.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com