сервиз на хладилници варна

Cup no Fuchiko - играчки за чашата с кафе

Представете си, че си пиете кафето или някой коктейл и за най-голямо удоволствие върху чашата стои фигурка на любимия ви анимационен герой. Тази нова мода - фигурки за чаши, се нарича Cup no Fuchiko и идва от Япония.

Как се появяват фигурките Cup no Fuchiko? Миниатюрните дамски куклички са създадени по идея и дизайн на манга артиста Кацуки Танака, а са тиражирани като капсули с играчки от Kitan Club.

Cup No Fuchiko

Cup no Fuchiko (буквално "Fuchiko на ръба на чашата") и превеждано най-често на английски като "офис момиче" се появяват през 2012 година и вече са хит, особено сред по-младите японки. От септември 2013 година досега са продадени над 4 милиона. Оригиналните фигурки съществуват в 21 серии, които се различават по цвят на облеклото, по позите, които са съобразени с положението върху или под чашата. Фигурките не се лепят, нито са с магнит, а се прикрепят към чашата.

Cup No Fuchiko

Cup no Fuchiko може да виси от ръба на чашата или да стои върху нея, да държи резен лимон или череши, да се прикрепя към сламките или за дъното на чашата или дръжката. Масата за обяд или вечеря може да се украси с такива фигурки. Използват се и за аранжировка на купички с десерти. Cup no Fuchiko вече се предлагат и като популярни по цял свят герои, като мумонтролите и котенцето Хелоу Кити и като манга персонажи.

Cup No Fuchiko

Cup no Fuchiko няма история, в едно интервю създателят Кацуки Танака казва, че така фигурката става по-загадъчна и се дава възможност на всеки клиент да използва въображението си, за да си измисли своя собствена история за момиченцето, което украсява чашата му. На Cup no Fuchiko вече са посветени 2 фото албума, кратка анимация и няколко фотографски конкурса, участниците в които развихрят фантазията си, за да измислят оригинални снимки с фигурките. В  Токио има такова кафене, в което напитките и десертите се предлагат само в чаши, от които висят малките фигурки, а японски поп звезди си правят снимки с Cup no Fuchiko и ги публикуват в социалните мрежи. Фигурките се продават чрез машини за капсули с играчки.

Cup No Fuchiko

Дали се променя сутрешното кафе в такава компания? Знае само този, който вече е опитал.  

Снимки: © http://fuchico.jp


Новини от Градското списание - www.urban-mag.com