сервиз на хладилници варна

BBC учредява нови музикални награди

Британските музикални награди вече няма да са единствените във Великобритания. Същата равностойност трябва да имат и годишните музикални награди на BBC, които ще се връчат за първи път тази година.

BBC Music Awards за постижения в областта на поп музиката ще включват категории като най-добър британски и чужд изпълнител на годината и песен на годината. Победите в първите 2 категории ще се избират от продуценти и водещи на медийната корпорация (в радио и телевизия), а слушатели и зрители ще избират песента на годината. Първата церемония по връчването на новите музикални награди ще се състои на 11 декември в Лондон, съобщи BBC News. Тя ще се излъчва по BBC1, водена от тв и радио водещите Фиърни Котън и Кристофър Еванс.  

Новоучредените награди са част от нова музикална стратегия на корпорацията, която включва още организиране на концерти с участието на известни изпълнители и оркестъра на BBC, нова телевизионна и радио продукция, подкрепа на изгряващи изпълнители, образователна програма за представяне на класическата музика в началните училища във Великобритания. Предвижда се по телевизионните канали на BBC да се излъчат нови документални филми, посветени на историята на музиката през ХХ век и известни изпълнители. Сред тях са ленти за група Genesis, за историята на поп и кънтри музиката, филм в 3 части, посветен на взаимодействието между британската рок и поп музика и модата и други. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com