сервиз на хладилници варна

3000 мотористи се събират на Балканския мото-рок фест

Около 3000 мотористи от България, Румъния, Гърция, Турция, Австрия, Хърватска, Сърбия, Македония и други европейски страни се очаква да посетят петия Балкански мото-рок фест, който ще се проведе от 18 до 21 август на хълма Света гора във Велико Търново.

Фестивалът се организира от мотоклуб "Бед къмпъни" с подкрепата на Община Велико Търново, съобщи Дарик Радио.

И тази година мотото на фестивала е ”За толерантност на пътя”. В рамките на това издание ще се проведе Broken WIings Run - мотопреход с благотворителна цел, събраните средства от който ще се използват за лечението на пострадали мотоциклетисти. За тази цел към Велико Търново ще тръгнат организирани колони от мотористи от София, Варна и Пловдив, а крайната точка ще е фестивалът, където ще се събират доброволни средства чрез продажба на тениски, бандани, значки. Приходите от провеждането на Broken WIings Run 2011 ще бъдат използвани за предстоящите операции на тежко пострадалия при нелеп пътен инцидент Людмил Христов от Варна. Първите подобни събития са започнали да се провеждат в САЩ през 50-те години на миналия век, като бързо стават изключително популярни по цял свят. 

За концертната част на фестивала са потвърдили участие английски, сръбски и румънски групи, както и няколко водещи български рок групи. В трите дни на проявата са включени различни състезания и игри с награди - шоу по стънт (майсторки умения), конкурс за най-добър мотор, бодипейнтинг и други.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com