сервиз на хладилници варна

Шърли Маклейн получи награда за цялостно творчество

Американският филмов институт получи награда за цялостно творчество на Американския филмов институт. Наградата бе връчена на 78-годишната актриса на церемония в Лос Анджелис от Мерил Стрийп, която също е носител на това отличие.

Много актьори, сред които Джон Траволта, Джак Никълсън, Кери Фишър, Морган Фрийман, Джулия Робъртс, присъстват на официалната церемония в чест на Шърли Маклейн, съобщи BBC.Сред гостите е и брат й, Уорън Бийти, удостоен с наградата на Американския филмов институт през 2008 г.

"Никога не съм се съмнявала и за миг, че трябва да се занимавам с това, винаги съм била убедена, че такава е съдбата ми", смята актрисата.

Шърли Маклейн се е снимала в повече от 50 филма. Номинирана е 5 пъти за "Оскар", преди да спечели през 1983 г. за участието си във филма "Думи на нежност". Сред последните  й роли в киното е тези в романтичната комедия "Денят на влюбените".

Наградата за цялостно творчество на Американския филмов институт се връчва от 1973 г. Първият й носител е Джон Форд. Морган Фрийман през 2011 г., Майкъл Дъглас, Ал Пачино, Джордж Лукас, Шон Конъри са сред носителите й през годините. 

Миналата година Шърли Маклейн бе удостоена със званието "Кавалер на Ордена на Почетния легион на Франция".

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com