сервиз на хладилници варна

Шести Международен видео арт фестивал „Видеохолика“ 2013

Шестото издание на Международния видео арт фестивал "Видеохолика" ще се проведе във Варна от 1 до 5 август. Крайният срок за изпращане на документите и видео творбите е 15 юни.

Темата на тазгодишния фестивал е "[Не на фокус!]", която организаторите на фестивала обясняват така: "Визуално, "Видеохолика [Не на фокус!]" пледира против зациклящия мейнстрийм "всичко да бъде на фокус" и против луксозното рекламно изображение, което е дигитално подобрено и изчистено от "грешки".

Творчески, "Видеохолика [Не на фокус!]" пледира за творчески подход, който не следва угодния наклон на тенденциите; онзи подход, който използва иносказателен език и казва нещата без да ги посочва, говори "между редовете" и не "фокусира" камерата директно в дадена точка.

Политически, "Видеохолика [Не на фокус!]" пледира за алтернативния поглед върху проблемите на съвременното общество, които не са във фокуса на новините и които не присъстват в политическия анализ на световната общност".

За участие във фестивала няма възрастови ограничения. Могат да се включат автори (индивидуално или в екип) с най-много до 2 видео творби, субтитрирани на английски език. Всяко видео не трябва да надхвърля 7 минути. Таксата за участие е 10 лева.

Фестивалът през 2013 година ще се проведе в 3 секции: видео арт, късометражно кино и анимация. Ще бъдат присъдени 4 награди: първа (Златен видеохолик), втора (Сребърен видеохолик), трета (Бронзов видеохолик) и награда за млад български автор.

Повече информация в сайта на "Видеохолика".

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com