сервиз на хладилници варна

Шестият Маратон за доброто стартира на 1 октомври

Официалният старт на шестия Маратон за доброто, организиран от Варненска литературна школа за ученици, е на 1 октомври. По традиция началото ще бъде поставено със засаждане на дръвчета в Екопарк Варна.

В Деня на поезията и музиката 1 октомври, в 11,00 часа съмишленици, предишни и настоящи участници в поредицата Маратони за доброто ще се съберат в Екопарк Варна, за да отбележат началото на новото литературно предизвикателство, съобщиха от Варненска литературна школа за ученици. След засаждането на дръвчетата присъстващите ще отпразнуват Деня на поезията и на музиката - ще прозвучат любими стихотворения и музикални изпълнения. На живо ще свирят Димана Димитрова (флейта) и Мертин Юсню (китара), и двамата шестокласници от Националното училище по изкуства "Добри Христов” във Варна. Там ще бъде раздаден и регламентът на  поредното издание на проекта без край "Маратон за доброто”.    

Шестият Маратон за доброто ще продължи до 6 декември. В този период участниците трябва да измислят по 9 благопожелания, оригинални картички и слогани на тема "Доброто". На 20 декември – Игнажден, ще се състои награждаването и изложба-базар.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com