сервиз на хладилници варна

Шестдневни тържества подготвят в Поморие по повод празника на града

Турнир по народни борби, първенство по спортни танци, много концерти и специално гостуване на певицата Тони Димитрова са включени в 6-дневната програма от събития за празника на Поморие. Той се чества на Гергьовден, 6 май.

Събитията започват още на 2 май с второто издание на откриването на 2 спортни състезания: националния турнир по спортни танци ``Купа Поморие - 2015`` и Държавното първенство по спортни танци ``Купа България - 2015 г.`` в спортната зала на Гранд Хотел Поморие, съобщиха от пресцентъра на общината в града.

Зрелищен за зрители е турнирът по народни борби, който започва на 3 май в 11,00 часа пред манастир ``Св. Георги Победоносец``. Същият ден ще се проведе и регионалният кръг от конкурса ``Принц и Принцеса на България``. Националният тракийски събор ``Гергьовден`` ще започне на 4 май и ще продължи до 5 май, когато ще се състоят много концерти на певчески и танцови състави от Поморие.

За празника на града гостува танцовият състав при кметство Нео Анхиало в Гърция, който ще изнесе съвместен концерт с дамския хор и танцовия състав при Българо-гръцко дружество ``Анхиало``. На Гергьовден кулминацията на тържествата е концертът на Тони Димитрова от 11,30 часа на откритата сцена пред Читалище ``Светлина 1939``.

Поморие чества своя празник на 6 май, храмов празник на манастира ``Св. Георги Победоносец``.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com