сервиз на хладилници варна

Шанс за "Щуротии" на театрално студио "Шанс"

Театрално студио "Шанс” с ръководител Христо Христов, дългогодишен актьор във Варненския драматичен театър, ще изненада варненската публика на 3 май с премиерата на "Щуротии”, съобщиха от културния институт. В спектакъла участват възпитаници от театралната школа, която актьорът ръководи.

Спектакълът, изграден по хумористични народни песни и разкази на Елин Пелин, е първият от дългосрочната програма на Театрално-музикален продуцентски център - Варна, която дава възможност за изява на млади таланти. Участват всички 15 възпитаници на студиото, които следвайки съветите на Христо Христов и на музикалните педагози доц. Йорданка Неделчева и Димо Желязков, се превъплъщават в Пижо и Пендо и други герои на  писателя. Екипът включва ученици на възраст от 12 до 19 години, които идват от различни варненски училища.

"Много се радвам, че театрално студио "Шанс” получи шанс за изява на професионална сцена. Вярвам в моите деца, както съм свикнал да ги наричам - те са добре подготвени и влагат много старание в ролите си. Те превърнаха "Щуротии” в един искрен и интересен спектакъл с чувство за хумор, който се надявам да привлече в театралната зала техните съученици, приятели, родители и всички, които знаят, че любовта към театъра започва от детството. Убеден съм, че дори да не тръгнат в бъдеще по пътя на професионалния актьор, децата от студио "Шанс” ще останат ценители на театралното изкуство", обобщава Христо Христов. 

Спектакълът "Щуротии” влиза в афиша на Варненския драматичен театър като част от дългосрочнaта програма на Театрално-музикален продуцентски център "Деца играят за деца”.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com