сервиз на хладилници варна

Четвъртокласничка от Пловдив завоюва ІІ място на световен шампионат по шахмат

Грандиозно посрещане организираха в училище “Никола Вапцаров” в Пловдив на своята възпитаничка Виктория Радева, която се класира втора на световното първенство по шахмат за деца до 10 години в Калдас Новас, Бразилия.

Точно в 9 часа вчера сутринта всички ученици и учители напълниха фоайето на училището и посрещнаха четвъртокласничката Вики с цветя, трибагреници, овации и скандирания, пише вестник "Марица". "Вики шампион!", "Вики гордеем се с теб!", "България втора в света!" бяха само част от плакатите на съучениците на голямата ни надежда в шаха.

Успехът на Виктория е още по стойностен заради факта, че участието на възпитаничкта на шахклуб Пловдив на световното бе на цената на много усилия да бъдат събрани необходимите финансови средства. В това отношение много помогна и училището, което на практика осигури таксата за участие на Вики в Бразилия. След големия си успех в Бразилия Виктория Радева е сред номинираните за Спортист №1 на Пловдив.

Преди световното възпитаничката на треньорките Соня Пионова и Илияна Томовска стана шеста на европейското в Албена, спечели златен медал от Източноевропейския шампионат в Сърбия и балканска титла индивидуално и отборно за девойки. Вики е и четирикратна шампионка на България отборно със своя шахклуб Пловдив.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com