сервиз на хладилници варна

ХХХ Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ 2013

Тази година в Стара Загора ще се проведе юбилейното 30-о издание на Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев". Стихотворенията могат да се изпращат до 4 октомври 2013 година.

Конкурсът се организира от община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участниците трябва да са на възраст между 14 и 25 години и да нямат издадена стихосбирка. Конкурсът е явен, всеки кандидат може да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в 3 еднообразни екземпляра.

Присъждат се първа награда (самостоятелна стихосбирка и приз "Златното яйце“), втора и трета (парични премии) и поощрения. Наградите ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 1 ноември 2013 година.

Материалите се изпращат с препоръчана кореспонденция, по електронна поща или факс, придружени с точно посочени име, адрес, телефон и дата на раждане на участника на адреси: Стара Загора - 6000, Библиотека "Родина", бул. "Руски" 17; Е-mail: lib@rodina-bg.org или Община Стара Загора, отдел "Култура и туризъм", бул. "Цар Симеон Велики" 107.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com