сервиз на хладилници варна

Холандка пътува с трактор до Южния полюс

Холандката Манон Осервоорт смята да достигне с трактор до Южния полюс. Пътешественичката на 38 години вече е осъществила подобно пътешествие из Африка.

Осервоорт трябва да измине  4 500 км. в трактор Massey-Ferguson и да се движи през цялото време, за да не замръзне, което означава, че на ден се падат между 100 и 200 км. Предвижданият период за пътешествието, което трябва да започне на 21 ноември от станция Новолазаревская, е от 4 до 6 седмици. Компания ще й правят един механик и екип от 6 души, сред които са гид, шофьори и оператори, които ще снимат документален филм, съобщи "Франс прес".

"За мен тракторът символизира факта, че ако искате да направите нещо, може би няма да го постигнете много бързо, но ако искате да запазите чувството си за хумор, ще го постигнете", казва Манон Осервоорт. По образование тя е актриса и режисьор. През 2005 г. поставя пиеса, която разказва историята на момиче, достигнало до края на света с трактор. След това тя предприема пътешествието си из Африка. След това издава книга, започва да продава тениски с трактори, става майка и започва да търси спонсори, за да довърши пътешествието си. Плановете й са, когато достигне до Южния полюс, да направи голям снежен човек.  

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com