сервиз на хладилници варна

Хелън Филдинг пише трета книга за Бриджит Джоунс

Приключенията на Бриджит Джоунс продължават – британската писателка Хелън Филдинг пише трета книга за своята героиня 17 години след излизането на първата. Засега не са известни подробности за заглавието и сюжета, авторката разкрива само, че действието ще се развива в съвременен Лондон и ще се разказва за "поредния етап в живота на Бриджит".

Книгата ще бъде пусната в продажба през есента на 2013 година. Правата за публикуването е купило издателство Jonathan Cape, съобщи The Daily Telegraph.

Първата книга за постоянно изпадащата в глупави житейски ситуации Бриджит излиза през 1996 година със заглавие "Дневникът на Бриджит Джоунс". Продължението – "Бриджит Джоунс на ръба на разума", излиза през 1999 година. И двете книги се превръщат в световни бестселъри, публикувани са в повече от 40 страни и са продадени в 15 милиона  екземпляра. За това допринасят и двата филма по книгите, излезли през 2002 и 2004 година. Ролята на Бриджит Джоунс се изпълнява от американската актриса Рене Зелуегър, а на нейните ухажори – от британските актьори Хю Грант и Колин Фърт.

Още през 2009 година се появи информация, че компанията Working Title подготвя трети филм с героинята със заглавие Bridget Jones's Baby, който трябва да излезе също през 2013 година. Според информациите за основа на сценария ще послужат публикациите на Хелън Филдинг за живота на Бриджит Джоунс от 2005 и 2006 година във вестник The Independent, на чиито страници се ражда героинята.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com