сервиз на хладилници варна

Фотоизложба представя птиците на България и Америка

От 5 май Българското дружество за защита на птиците представя в Столичния зоопарк фотоизложбата "Летящото богатство: от България до Америка". До края на месец май посетителите на Зоопарка могат да видят снимки на 13 двойки птици, които се срещат у нас и в Северна Америка.

Експозицията ще бъде разположена на алеята пред Учебния център. От Българско дружество за защита на птиците съобщават, че в деня на откриването на 5 май между 11,30 и 14,30 часа служители на организацията ще посрещат посетителите на специален щанд, където ще разказват повече за представените птици.

Във фотоизложбата 13 двойки птици са обединени по различни признаци. Някои от тях си приличат на външен вид, но начинът им на живот е напълно различен; други са със сходна роля в природата, а нямат видима прилика. Снимките са правени от фотографи природолюбители.

Изложбата се организира в рамките на проекта “Вижте за първи път: летящото богатство на България”, финансиран от фондация "Америка за България”. Основната му цел е да представи България като дестинация за природосъобразен туризъм и орнитологичен център, важна част от туристическия имидж на страната. По същия проект бе организиран конкурсът за птица- символ на София.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com