сервиз на хладилници варна

Фортисимо Клас гостува за първи път в Благоевград

Фортисимо Клас, единствената образователна прогрмата за класическа музика с национален обхват, стартира новата си учебна година този месец, добавяйки нов град в програмата си. За първи път децата от Благоевград ще имат възможността да се докоснат до класическата музика по един неповторим за тях начин.

[cut]

Фортисимо Клас се провежда за 4-а поредна година в часовете по музика на паралелки от IV клас, по време на които професионални класически музиканти запознават децата с 9-те основни симфонични инструмента - цигулка, виолончело, контрабас и китара, флейта и кларинер (обой), валдхорна (фагот) и тромпет, барабани. След демонстрация как се свири, всяко от децата получава инструмента, опитва се да засвири на него и научава любопитни истории за музикални техники, велики композитори и техните най-популярни произведения.

"Вече три години се срещаме с деца, което не може да се сравни с никоя друга емоция. До момента сме посетили 46 училища в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Варна, Разград, Шумен, Русе, Етрополе, Дупница и Правец. Срещнали сме се с над 12 000 деца", казва Хари Ешкенази, директор на програмата и виртуозен цигулар.

През учебната 2014/2015 Фортисимо Клас ще посети 30 училища в градовете София, Пловдив, Русе, Разград и Благоевград и ще се срещне с над 2800 деца. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com