сервиз на хладилници варна

Филмът „Цветът на хамелеона“ ще представя българското кино на фестивал в Ню Йорк

Българският филм "Цветът на хамелеона" е селекциониран за участие във фестивала "Нови режисьори/Нови филми" (New Directors/New Films), който ще се проведе от 21 до 31 март в Ню Йорк. Българското кино се представя на този фестивал след 35-годишно отсъствие.

Филмите за фестивала се селекционират от Музея на модерното изкуство (МоМА) в Ню Йорк и Филмовото общество на Линкълн Център. Тази година ще се проведе 42-ото издание на фестивала, който се е посветил на откриването на творби на новопоявили се динамични кинотворци от цял свят, съобщиха от А плюс Синема, които ще разпространяват филма у нас. Лентата тръгва по екраните в страната на 5 април.

"Първите 7 заглавия, които подбрахме, подсказват вълнуващото многообразие и майсторство в киноповествованието на режисьорите-дебютанти тази година. Класът "Нови режисьори" за 2013 обещава прекрасни изненади за киноманите по света", коментира кураторът Раджендра Рой от MoMA. Отбелязва се и фактът, че след 35-годишно отсъствие България се завръща на този фестивал.

"Цветът на хамелеона" е режисьорски дебют на оператора Емил Христов. През 2012 г. бе отличен с Голямата награда на 31-ия фестивал на българския игрален филм "Златна роза". Показван е на фестивала в Торонто 2012, на който е номиниран за наградата "Откритие", отличен е с награда "Бронзов кон" на филмовия фестивал в Стоклохлм, прожектиран е на фестивала в Солун.  

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com