сервиз на хладилници варна

Фестивалът "Включи града" с първо издание в Бургас

През трите дни до края на седмицата - от 23 до 25 март, Бургас е домакин на първия фестивал на съвременното изкуство "Включи града". Фестивалът залага на широк спектър от изкуства, всички представени в едно пространство - Морската градина.

Събитията ще се случват на открито и в закрити пространства, които се намират в Морската градина, или както обясняват концепцията си организаторите, това е "фестивал, в който изкуството и публиката заживяват в една среда".

Първото издание на фестивала представя различни жанрове визуално изкуство - от живопис до демонстрация на графити, пърформанси и инсталации, кино прожекции, театрални спектакли и разнообразни музикални концерти. Ще се проведат и десетина уъркшопа - по приложни изкуства, кино и журналистика.

Сред събитията са още фотографска изложба на открито, изложби живопис на утвърдени автори от Бургас и на Рин Ямамура - художник-сценограф, прожекции на документални филми за Апостол Карамитев и Христо Фотев, инсталации и пърформанси на Венелин Шурелов, Иво Бистрички, Симеон Шивачев и други.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com