сервиз на хладилници варна

Ученически театрален фестивал ще се проведе в Русе

Шестото издание на Националния ученически театрален фестивал "Климент Михайлов" ще се проведе в Русе в дните от 27 май до 1 юни. Фестивалът е със състезателен характер.

Той се организа от общината в града, Драматичен театър “Сава Огнянов”, Общински детски център за култура и изкуство и Общински младежки дом и носи името на известния и обичан русенски актьор Климент Михайлов (1939 – 1984), който през своя недълъг живот работи непрекъснато и с голяма любов за приобщаването на младите хора към театралното изкуство, съобщи Дарик Радио.

Основната цел на фестивала е Русе да се превърне в голяма сцена, на която млади таланти от цялата страна да покажат в своите дарби и артистични умения.

Фестивалът има състезателен характер, спектаклите и трупите ще се оценяват от жури от професионалисти. Участниците се разпределят в 2 възрастови групи: до VІІ клас и от VІІІ клас. Тетаралните състави от страната, желаещи да участват във фестивала, могат да изпращат заявки за участие до 7 май, се съобщава в сайта на община Русе. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com