сервиз на хладилници варна

Ученици от Варна разучават средновековните кораби

Ученици от VIII СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" във Варна ще участват в занимателна театрална игра - викторина на тема "Средновековни кораби, посещавали Варна през IV – XVIII век". Събитието ще се проведе на 25 април в училището.

Викторината е съвместна инициатива на Регионалния исторически музей във Варна и VIII СОУПЧЕ под ръководството на археолога Александър Минчев. Осемте ученици, които ще участват в занимателната игра, работят под ръководството на преподавателя по история Мартин Вълчев.

Театралната игра – викторина се организира в рамките на международния културен проект "От Егейско до Черно море – средновековни пристанища по морските пътища на Изтока", част от оперативната програма "Черноморски басейн 2007-2013" на Европейския съюз. В основата си той представлява описание на 36 средновековни пристанища на Черно, Мраморно и Средиземно море. В проекта участват музеи, университети и културни институции от България и Гърция, Румъния, Грузия, Украйна, Русия, Турция и Азербайджан. От българска страна се представят 12 пристанища. Изпълнител за нашата страна е Регионалният исторически музей във Варна.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com