сервиз на хладилници варна

Ученици от Варна и Констанца участват в съвместен проект

Ученици на възраст между 15 и 17 години от Частната търговска гимназия във Варна и Гимназия "Овидиус" в Констанца, Румъния, участват в съвместна образователна инициатива. Проектът "Улови реалността - проактивно използване на дигиталните медии" стартира през октомври тази година и е с продължителност 6 месеца.

Инициативите по проекта са финансирани от организацията ACES (Академия на централноевропейските училища) със седалище във Виена. На 8 и 9 декември във Варна ще се проведе работна среща на участниците от двете страни, съобщиха участниците от България.  

По време на работата 12-те ученици, включени в проекта, ще придобият технически и теоретични умения, свързани с анализирането на медийни продукти и създаване на собствени продукции с цел възползване от дигиталните технологии и канали за разпространениекато средство за пропагандиране на идеи. Участниците от двата града в България и Румъния ще създадат 5-минутни филми на тема "Екологична устойчивост в Черноморските градове".

Частна търговска гимназия е координатор на проекта и подготвя онлайн обучение и уъркшопове във виртуална класна стая, където участниците в проекта са обучени на основните принципи за създаване на късометражни филми и видео продукции.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com