сервиз на хладилници варна

Узана поляна фест 2014 стартира с пълна програма от ателиета и лекции

За четвърта поредна година Узана поляна фест ще се проведе в едноименната местност край Габрово от 18 до 20 юли. Екологичният фестивал посреща и един специален гост, Джон Мълроу от Илинойския университет.

Лекциите и представянията са специален акцент във фестивала както и предходни години, всички събития са с вход свободен за посещения. Сред гостите тази година е Джон Мълроу от Илинойския университет, който с работата си по цял свят разпространява посланието за силата на малките решения да бъдат реалната причина за голямата промяна в мисленето и поведението в съвременното ни консуматорско общество. Сред темите в неговите лекции са градското земеделие, компостиране, иновации в техниките за рециклиране. Срещите с Джон Мълроу са на 18 юли от 17,30 час и на 19 юли от 19,00 часа, съобщиха организаторите на фестивала. Сред лекторите на Узана поляна фест 2014 са и екологично сдружение "За Земята", група "Де Растеж", Българска Фондация Биоразнообразие, Център за спасяване на диви животни и много други.

Фестивалът предлага програма, разделена в няколко модула: еко академия, арт ателиета, презентационен и дзен центрове, еко пазар на малки производители на био продукти от цялата страна, концерти. Музикалната програма включва изпълнения на групите Мерудия, Бонбог (Тъпани и гайди), Funkaround, Vox Box – Skiller и Павел Терзийски и Венци Благоев Jazztet.

Фокус тази година е връзката между личната и обществена промяна и нуждата от нов подход, затова програмата в Дзен центърът е много по-богата в сравнение с предходните издания. За най-малките са предвидени много образователни занимания в Детския център, сред които игри за Черноморието на Световния фонд за дивите животи, опознаване на местността Узана и за езика на животните.

Фестивалът Узана поляна се организира от Фондация "Тайм Екопроекти", с финансовата подкрепата на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда и Община Габрово.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com