сервиз на хладилници варна

Турската телевизионна звезда Илхан Башак е сред участниците във фестивала „Откритие“ във Варна

В двата конкурса за изпълнител и за песен на Международния музикален поп фестивал "Откритие" във Варна тази година ще бъде и турската телевизионна звезда Илхан Башак. В турската делегация на 22-ото издание на фестивала е и съпругата на вече покойния композиторът Салми Андак, едно от големите имена в поп музиката в страната. 

Илхан Башак участва в шоу програми на Националната турска телевизия TRT 1, изявява се като актриса в сериали и скечове, като вокален педагог в телевизионни състезания за поп изпълнители, съобщиха от фондация "Откритие". Учила е в Държавната консерватория в Истанбул, където се дипломира в специалностите "Турска музика" и "Опера и изпълнителско изкуство". Има изяви като солист на ENBE оркестър, чиято запазена марка е да кани за всеки нов проект известни турски гост-вокалисти или млади таланти, участвала е в международни турнета с турските звезди Айджа Пекан, Сезен Аксу и Нилуфер.

Турски изпълнители са гостували в много от изданията на фестивала "Откритие". Композиторът Селми Андак е бил и член на журито на фестивала.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com