сервиз на хладилници варна

Туристите ядат най-скъпи сандвичи в парижките хотели

В парижките хотели туристите ядат най-скъпите сандвичи в света. Това сочи проучване на специализирания сайт за хотелски резервации Hotels.com. Резултатите са въз основа на проучване на цените в 750 хотела от по 5, 4 и 3 звезди в 26 страни. 

В 5-звезден хотел в Париж цената на класическия "клуб сандвич", който се прави от препечени филийки, пилешко, бекон, яйца, салата и майонеза, е 41,89 евро. Най-евтиният сандвич в парижки 3-звезден хотел е 15,60 евро.

Цените във френската столица значително надвишават тези в други градове. На второ място в класацията се нарежда Женева, където средната цена на сандвич е 24,92 евро. На трето място е норвежката столица Осло със средна цена от 23,37 евро. В челната петица се нареждат още Токио и Рим.

Най-евтини сандвичи се предлагат на туристите в индийската столица Ню Делхи - на цена от 7,27 евро. Хотелите в Мексико и Буенос Айрес също са на дъното в класацията. Интересен факт е, че в проучването не присъстват столици на страни от Средна и Източна Европа и че Великобритания - родината на сандвича, е на 10-о място в списъка. 

Според Алисън Купър от Hotels.com подобно проучване е много полезно за туристите, защото често, когато избират дестинациите за почивка, те не си правят сметка за ежедневните разходи за храна и вода.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com