сервиз на хладилници варна

Тони Димитрова води в класацията за любима песен на фестивала "Бургас и морето"

Тони Димитрова с песента "Ах, морето“, Кичка Бодурова с "Помниш ли, море“ и Пламен Ставрев с "Лятото“ са трите най-предпочитани песни от публиката на фестивала "Бургас и морето“. Конкурсът за избор на любима песен бе обявен по повод 30-ото издание на фестивала.

Повече от 3000 души са се включили в избора на 10-те най-любими песни, които ще прозвучат отново на юбилейното издание на "Бургас и морето“, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Фестивалът ще се проведе на 28 юли в Летния театър в града.  

Песента победител "Ах, морето“, изпълнявана от Тони Димитрова, дава успешен старт в кариерата на певицата. Създадена е през 1996 г. по музика на Стефан Маринов и текст на Иван Ненков и е печелила 3-а награда на фестивала. В памет на Пламен Ставрев ще бъде направена китка от негови песни, с които е участвал във фестивала, сред които и избраната на 3-о място "Лятото“ по музика на Гриша Трифонов, текст на Иван Вълев и аранжимент на Пламен Ставрев и Руслан Карагьозов.

В челната класация попадат още песните "Момчето, което говори с морето“ (Панайот Панайотов), "Разказвай ми“ (формация "Тоника“), "Имало в Бургас“ (дует "Домино“), "Моето мъжко момиче“ (Маргарита Хранова и Стефан Данаилов), "Сбогом, мое море“ (Катя Филипова), "Пепел е любовта“ (Ваня Костова), "Моряци“ (Стефка Берова и Йордан Марчинков) и "Разкажи ми твоя сън“ (Росица Ганева и Мирослав Мирчев). Всички те ще прозвучат на тазгодишното издание на фестивала. По повод 80-годишния юбилей на композитора Тончо Русев публиката тази година ще чуе и най-популярните негови песни.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com