сервиз на хладилници варна

"Театрален пристан на голямата река" ще се проведе през юни в Русе

Фестивалът "Театрален пристан на голямата река” ще се проведе в началото на юни в Русе, съобщи директорът на Русенския театър Рашко Младенов за вестник "Бряг". Традиционно той се провеждаше през есента, но реформите и свитите финанси наложиха изместването му в този период на годината.

"Сега е времето за кандидатстване за отпускане на средства от Министерството на културата, а в началото на юни се провежда и фестивалът "Варненско лято”, като очакваме няколко от участниците в него на русенска сцена", обясни Рашко Младенов. Той заяви, че организацията и реализацията на форума ще е трудна заради малкото средства, които отпуска Министерството, но ще се положат всички усилия да се намерят още пари.

Въпреки проблемите, очакваме на русенска сцена наистина интересни спектакли. Три от трупите са чуждестранни - от Франция, Дания и Румъния, четири са български. Сред тях са спектаклите "Зимна приказка” на театър "Сфумато”, както и мултижанровият пърформанс  "Ноктюрно - от прахта до сиянието", номиниран за "Икар”.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com