сервиз на хладилници варна

Татуировките - още един акцент във външния вид

През последните години татуировките - временни или перманентни, се наложиха като все по-често разпространен аксесоар, част от грима и изобщо от външния вид. И това лято ще ги забелязваме по улиците и на плажа.

Тръгвайки от племенната култура, където татуировките означават всичко друго, но не и писък на модата, в по-късни времена изписването и изрисуването на тялото е характерно за моряците, рокерите и затворниците. Днес татуировките са масово разпространени, за което е достатъчно да се огледаме на улицата през лятото. Не са малко и популярните звезди в шоу бизнеса, които са превъртали татуировките в задължителна част от имиджа си.

От улицата на модния подиум

Първият знак за превръщането на татуировките в масов вкус е появата им на модните подиуми. Колекцията дамско бельо La Perla  на Жан-Пол Готие изобилства от популярни мотиви, заети от татуировките. Марк Джейкъбс също показа татуираното си тяло в няколко реклами. По модните подиуми се забелязват и татуировките на Кейт Мос, Алесандра Амброзио и Жизел Бюндхен.

Звездите и татуировките

Някои от звездите в шоу бизнеса превръщат татуировките си в цели истории. Актрисата и модел Меган Фокс си е татуирала образа на Мерилин Монро, за да покаже, че е свързана с филмовата индустрия. Джони Деп има татуировка с името на героя, който му донесе слава - капитан Джак Спароу от "Карибски пирати". Пенелопе Крус си е татуирала над десния глезен числото 883. Кристина Агилера има 5 татуировки, сред които и собствения й прякор. Риана има татуировки на гърба си, а Пинк според различни източници има над 20 татуировки по различни места на тялото. Роби Уилямс също има афинитет към татуировките, някои от тях свързани с личния му живот.

Малка и шик

Макар и татуировките да се демократизират все повече, при дамите големите рисунки често отстъпват на малките и изящни мотиви - сърца, звезди, гнезда или елегантно изписани цели изречения. Най-предпочитаните места за тези татуировки са зад врата, над глезените или над дланта. Тези места могат да се скрия лесно с косата и дрехите, но пък и лесно могат дискретно да се покажат.

Алтернативата - временни татуировки

Тези, които искат да са в крак с модата, но без да изрисуват нещо на тялото си за цял живот, имат богат избор от временни татуировки. Някои траят броени дни и лесно се изтриват с козметични средства. През лятото е много актуално татуирането с червена, но не и с черна къна - съставките на втората не са полезни за здравето. Друг начин за изрисуване на временни татуировки е залепянето на пайети върху специално козметично лепило, което не е вредно за кожата. Много актуални са временните татуировки с форма на бижута. Така дори се спестяват средства за купуване на истински бижута и човек може да развихри въображението си.

Полуперманентни татуировки

Този вид татуировки също са решение за тези, които не искат да носят цял живот едни и същи рисунки по тялото си. Попуперманентната татуировка се прави с пигменти, които проникват в кожата и може да издържи до 5 години. Проблемът е, че татуировката избледнява с времето, но все пак оставя неестетични следи върху кожата.
По journaldesfemmes.com

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com