сервиз на хладилници варна

С 3D пърформанс започва второто издание на „Включи града“

Артисти от България, Германия, Австрия, Словения и Холандия ще участват във второто издание на фестивала за съвременно изкуство "Включи града", който ще се проведе в Бургас от 22 до 24 март.

Началото на фестивала ще бъде поставено на 15 март с 3D прожекция върху сградата на общината в града. Интерактивният пърформанс ще залага и на участието на публиката. Фестивалът ще бъде закрит със звуково-светлинно шоу отново в градска среда – край Пантеона, съобщиха от пресцентъра на община Бургас.

Програмата на фестивала предвижда едно събитие, посветено на съвременно дигитално изкуство. В единия от куполите на Флората ще бъдат представени 19 автора с 21 произведения, много от които разчитат на участие и на публиката - дигитално огледало, което изтрива изображението, лампа, която "чува" и "записва" изреченото в специална книга, съвременен вариант на панаирджийско стрелбище.

Публиката ще може да се включи и в творчески ателиета, посветени на различни изкуства - видеоарт, модерен танц, стъклопис, мозайка, керамика. На Графичната база ще се проведе пленер, а всеки, който иска, ще може да се запознае с работата на литографска преса.

Фестивалните събития - изложби, театрални и танцови спектакли, музика, кино, уъркшопи, ще се проведат на няколко места в Морската градина - Културен център "Морско казино", обновената Графична база, комплекс Флора, Стената на приказките и Пантеона.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com