сервиз на хладилници варна

Сънищата на Николай Русев в Галерия Le Papillon

С колекция от 17 живописни платна, издържани в стилна цветова серия (бяло, червено, кафяво) в Галерия Le Papillon във Варна се представя художникът Николай Русев от София. Стилизирани женски фигури в полет и лица оформят замисъла на изложбата, наречена "Сънища“.

Самият художник определя картините си като "огнени чувства“. Други биха ги нарекли „актова живопис“, но еротиката в тях е много елегантно поднесена. Реалност и абстракция се преплитат в поетични композиции – "Шепот“, "Покой“, "Обсебване“, "Желание“, "Докосване“, "Близост“… И въпреки че авторът е избрал насочващи заглавия, зрителят може сам свободно да доизмисли сюжетите и да попадне в своя сън.

Настоящата изложба е втората самостоятелна изява на художника Николай Русев във Варна. Първото му гостуване е през 2000 г. Междувременно името му вече се свързва и с киното, като художник на продукции ("Спартак“, "Помпей“, "Чифликът на чучулигите“ на братя Тавиани).

Николай Русев - "Желание"

Николай Русев - "Желание"

Николай Русев е роден през 1962 г. в Хасково.Ученик е на живописеца проф. Панайот Панайотов. Живее и работи в София. Има двадесетина самостоятелни изложби в страната. Представял се е в галерии в във Франция (Колмар), Чехия (Български културен център в Прага), Белгия (Брюксел), Кипър (Никозия).

Изложбата на Николай Русев може да се види до 14 юни.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com