сервиз на хладилници варна

Стоянка Мутафова посрещна 90-ия си рожден ден на сцената

По традиция голямата българска актриса Стоянка Мутафова отбеляза на сцената рождения си ден. За 90-годишния си юбилей снощи тя изигра за пореден път "Госпожа Стихийно бедствие" на сцената на Сатиричния театър в София.

Сред изненадите, подготвени от колегите й за празника, бе анкета с хора, които споделят мнението си за нея, съобщи Дарик Радио. Според директора на Сатиричния театър Иван Попйорданов, цитиран от Дарик, спектакълът "Госпожа Стихийно бедствие" е изигран повече от 510 пъти, може би на територията на цялата страна.

Няколко бяха изненадите, подготвени за голямата актриса за празника й. Едната бе видео, в което най-обикновени хора споделиха уважението и любовта си към феномена Стоянка Мутафова. Другата изненада бе гвардейският оркестър, който изсвири някои неща специално за юбилея на голямата българска актриса.

Стоянка Мутафова е родена на 2 февруари в София. Завършва класическа филология в Софийския университет, Държавна театрална школа в София, а по-късно и театралния отдел на Пражката консерватория. Играе на сцената на Народния театър, от 1956 до 1991 г. в Сатиричния театър, на който е един от основателите, снима се в двадесетина български филма, сред които "Специалист по всичко", "Езоп", "Стъклени топчета" и други.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com