сервиз на хладилници варна

Стогодишнината на българското кино ще се отбележи на кинофестивала в Москва

С панорама на българското кино ще се отбележи неговата 100-годишнина на 37-ия Московски международен кинофестивал, който ще се проведе от 19 до 26 юни. В конкурсната програма е включен филмът на Ивайло Христов ``Каръци``.

В лентата на Ивайло Христов участват Деян Донков, Ованес Торосян и Ненчо Илчев. Ивайло Христов и Ованес Торосян ще бъдат сред българските гости в Москва, които ще представят филмите си. Своите филми и работата си в киното ще представят още Янина Кашева, Боряна Пунчева, Иван Савов, Антоний Дончев, Анри Кулев и Николай Тодоров, съобщиха от Национален филмов център. Пред българска публика новият филм ``Каръци`` ще се прожектира по-късно през август на 23-ото издание на фестивала ``Любовта е лудост``.

Панорамата на българското кино в Москва се открива на 20 юни с ``Урок`` на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и включва класики, нови заглавия и подборка от анимационни филми. Зрителите в Москва ще видят още ``Отчуждение`` на Милко Лазаров, ``Жената на моя живот`` на Антоний Дончев, документалния ``Дългият път към дома`` на Боряна Пунчева, ``Всичко е любов`` на Борислав Шаралиев, ``Басейнът`` на Бинка Желязкова. Програмата от анимационни филми включва ``Маргаритката`` на Тодор Динов, ``Де факто`` на Доньо Донев, ``Ан пасан`` на Стоян Дуков, ``Джунгла под прозореца`` на Иван Веселинов, ``Кошмарът`` на Николай Тодоров, ``Женитба`` на Слав Бакалов и Румен Петков, ``Ку-ку`` на Велислав Казаков, ``Пианистът`` на Андрей Кулев и Ася Кованова, ``Консервфилм`` на Златин Радев и ``Веселякът`` на Анри Кулев.

На кинофестивала в Москва ще бъде открита изложба с плакати на съвременни български игрални филми.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com