сервиз на хладилници варна

Стефан Китанов получава наградата на Europa Cinemas за мениджър на 2012 г.

Създателят на София Филм Фест Стефан Китанов е отличен с наградата на Europa Cinemas за мениджър на 2012 г. Наградата ще му бъде връчена на 23 ноември в кино "Арлекин“ в Париж в рамките на 17-ата конференция на Europa Cinemas.

Вече 10 години Europa Cinemas отличава някои от киносалоните в мрежата с 3 награди: за най-добра програмация, най-успешни активности, насочени към млада аудитория и най-добър мениджър на годината. В Europa Cinemas членуват 68 държави, 629 града, 1111 киносалона и 2943 екрана. Стефан Китанов е отличен за приноса си към фестивала София Филм Фест, Арт Фест и Дома на киното за разпространение и промотиране на европейското кино в България, съобщиха от София Филм Фест.

В официалното писмо, подписано от президента на Europa Cinemas Йън Кристи и генералния директор Клод-Ерик Поару се казва: "Тази награда се връчва на г-н Китанов като признание за успешната му работа като мениджър на Дома на киното – годишно броят на зрителите в този киносалон, член на мрежата на Europa Cinemas, се е удвоил в сравнение с 2004 година. Наградата е и признание за създаването и развитието на Международния филмов фестивал София Филм Фест, който се усъвършенства през годините, както и за важния принос към развитие на разпространението и промоцията на европейско кино в България чрез разпространителската дейност, създаването на София Филм Фест на брега и София Филм Фест на път. Наградата е също така оценка за дейността на Китанов като продуцент в региона и по-специално създаването на София Мийтингс – пазарът за копродукции на Международния София Филм Фест, както и за продуцентската му дейност и участието в копродукции в югоизточна Европа".

Стефан Китанов е директор на Дома на киното от 1992 г. Две години по-късно основава компанията RFF International, а през 2001 – Арт Фест. През 1997 г. се провежда първото издание на София Филм Фест. Китанов е участвал в продуцирането на повече от 12 филма, най-успешният от които е "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев, разпространен в над 100 държави по света.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com