сервиз на хладилници варна

Спирка от лондонското метро се отдава под наем

Изоставена част от лондонското метро, служила за бункер на Уинстън Чърчил по времето на Втората световна война, се отдава под наем от компанията Transport for London (TFL). Други площи от най-старото метро в света също се отдават под наем с бизнес цел.  

Под наем се отдават около 400 квадратни метра от площта под земята на Down Street station, която да се трансформира в бар, клуб или ресторант, съобщи ``Франс прес``.

``Нашият търговски екип търси трети страни като партньори, които да развият иновативни търговски проекти въвху подземни, надземни и релсови площи``, съобщава TFL.

Down Street station се намира в квартал Мейфеър в централната част на Лондон. Открита е през 1907 г. и спира да функционира през 1932 г. поради ниска посещаемост и близостта си с други спирки като Хайд парк или Грийн парк. По време на Втората световна война вътре се крият служители на метрото и служи за таен бункер на Чърчил и неговия кабинет.

Строителните дейности за обновяване на мястото могат да отнемат 2 години. Според ежедневника The Evening Standard площта може да бъде наета за 100 000 лири на година (140 000 евро).

Компанията TFL отдава под наем изоставени части от метрото, за да увеличи приходите си. Според прогнозите така бюджетът на компанията може да се увеличи с 5000 евро. Около 40 спирки от лондонското метро, намиращи се в луксозни квартали, са изоставени.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com