сервиз на хладилници варна

Специален роял от Букурещ за концерта на Ричард Клайдерман във Велико Търново

Пианистът и композитор Ричард Клайдерман, който през последните няколко години гостува нееднократно в България, ще има концерт на 21 март във Велико Търново. За събитието ще бъде докаран специален роял от Букурещ на 170 000 евро.

Изборът на инструмент е на Ричард Клайдерман. Сцената на ДКС "Васил Левски", където ще бъде концертът, ще започне да се строи ден по-рано, за да се направи подходяща платформа за рояла. От Букурещ до Велико Търново е организиран специален превоз, който ще превози застрахования на доста висока стойност инструмент. В тира с техниката ще бъдат поставени уреди за поддържане на стайна температура, съобщиха от продуцентска компания Арт.бг.

Ричард Клайдерман ще предложи на публиката във Велико Търново различно шоу. Пианистът ще излезе на сцената със своя перкусионист и 9 души оркестър. Концертът на 21 март започва в 19,00 часа в ДКС "Васил Левски". Преди това, по време на репетицията същия ден, Ричард Клайдерман ще проведе открит урок с 10 ученика от Музикалното училище в града, които ще изсвирят една от най-известните мелодии на пианиста - "Балада за Аделина".

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com